kerst_500px
St. Jan Rsd
RZ Kerst 2010-4 - Fotograaf Sophia Piessens

Roosendaal Zingt X-mas

Datum: zaterdag 22 december 2018
Tijden: 19.00 - 23.00 uur
Plaats: St. Jan
Entree: € 8,50 in de voorverkoop,
€ 10,00 aan de deur van de St. Jan

Programma

19.00 - 20.00 uur - inloop
20.00 - 23.00 uur - muzikaal programma

Meer info volgt later

Roosendaal Zingt X-mas

Sinds 2010 hebben we Roosendaal Zingt Kerst georganiseerd op het Tongerloplein. Op de laatste koopzondag voor Kerst werden vanaf 17:00 uur leuke (kerst)liedjes gezongen door een grote groep mensen op een podium, waarbij het publiek naar hartenlust kon meezingen onder het genot van warme chocomel, glühwein of een biertje. De eerste keer was het een fantastisch mooi plaatje toen het bij aanvang begon te sneeuwen en grote sneeuwvlokken het toegestroomde publiek en het plein bedekte met een serene rust en gezelligheid, en bovenal met een saamhorigheidsgevoel dat zijn weerga niet kent.

Nieuwe aanpak

De laatste jaren hebben we de belangstelling voor dit evenement helaas langzaam zien afnemen, zowel vanuit deelnemende koren als vanuit het toegestroomde publiek. Daarom vinden we het tijd voor een iets andere aanpak van dit evenement. Ons doel blijft nog steeds om het publiek aan het (mee)zingen te krijgen. We schakelen daarvoor nog steeds lokale en regionale artiesten in. We hebben ons podium verplaatst naar de St. Jan: een binnenevenement met een iets gewijzigd concept en een nieuwe naam: RZ X-mas!

Muzikale verrassingen

In de feestelijk aangeklede St. Jan maakten, verdeeld over 4 podia, diverse artiesten hun opwachting en vonden leuke, verrassende, kleine en wat grotere optredens plaats. Niet in blokken, maar zeer afwisselend. De volgorde werd bepaald door onze huisregisseur Evelien van den Bergh.

De line-up van 23 december 2017 bestond uit: Lisa de Bruijn (winnares RZ Proeftuin), G-Roots (een geweldig, internationaal bekend gospelkoor), onze eigen Valley Sound Big Band, Gijs van Oosterhout (saxofonist), een projectkoor onder leiding van Martine v.d. Kar en tot slot Meninblek, die voor deze speciale gelegenheid weer bij elkaar kwam.

Kerstgevoel: gezelligheid, liefde en saamhorigheid

We streven bij Roosendaal Zingt X-mas naar een totale beleving van dat fijne kerstgevoel van gezelligheid, liefde en saamhorigheid. Het is vernieuwend - anders dan je misschien van Roosendaal Zingt gewend bent - maar daardoor juist verrassend en vernieuwend. Heerlijke muziek, een fijne ambiance, lekkere drankjes en dito hapjes, een sfeervolle omgeving met fijne mensen om je heen!

Roosendaal Zingt X-mas in 2018

Op basis van de ervaringen van de eerste editie van Roosendaal Zingt X-mas op 23 december jl. gaan we ons concept nog verder verfijnen. We hopen dat we dan dit jaar op zaterdag 22 december op nóg meer enthousiaste muziekliefhebbers kunnen rekenen! Zet de datum dus alvast in je agenda... we houden je uiteraard op de hoogte via deze website en via onze Facebookpagina.

Contactgegevens

Contactpersoon: Paul van den Berg
Telefoon: 06 44 62 29 92
E-mail: rsdzingt@gmail.com

Fotografie op de website is verzorgd door: Jos van Eekelen, Sophie Piessens, Jaap Lageweg, Wisa Bartels, Hans van Damme, Joost van Mosselveld en Dré van Eekelen.

© 2018 | Stichting Roosendaal Zingt